Teknoloji

ESA duyurdu… Mars’tan ilk kez canlı yayın!

Uzayda bir ilk olacak. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Mars’ı ilk kez canlı yayınlayacak ve program kızıl gezegeni orijinal bir ışıkta ortaya çıkaracak.

YOUTUBE’DA CANLI YAYIN

Ajansın açıklamasına göre Avrupa Uzay Ajansı, doğrudan Mars’tan alınan ilk canlı görüntülerin bir saatini Cuma günü YouTube’da yayınlayacak.

Yaklaşan canlı yayın etkinliği, ajansın, gezegeni daha ayrıntılı görmek için yüzeyinin üç boyutlu görüntülerini yakalamayı amaçlayan Mars Express’in lansmanının 20. yıl dönümünü kutlayacak.

Orta Avrupa Saati ile Cuma günü ESA’nın YouTube kanalında yayın saat 18:00’deitibaren bir saat boyunca izleyebileceksiniz. Ajans, canlı yayın süresinin yaklaşık olarak her 50 saniyesinde bir yeni bir görüntü olacağını söyledi.

Ajans, güncellemelerin ESA’nın Twitter hesabında ve #MarsLIVE hashtag’inde de bulunacağını söyledi.

BİRİNCİ BİZ YAŞAYACAĞIZ

ESA’nın Almanya’nın Darmstadt kentindeki görev kontrol merkezinde bir uzay aracı operasyon müdürü olan James Godfrey yaptığı açıklamada. “Normalde Mars’tan gelen görüntüleri gördüğümüzde bunların günler önce çekildiklerini anlarız. Mars’ı şu anki haliyle görmek beni heyecanlandırıyor. Mars’a ‘artık’ olabildiğince yakın!”söz konusu.

mevcut bir ortaktan “Daha önce Mars’ın resimlerini görmemiş miydik?”ESA sorusu üzerine, “Evet, ama canlı değildi”söz konusu.

ESA, kızıl gezegenle ilgili veri ve gözlemlerin çoğunlukla bir uzay aracının Dünya ile doğrudan temas halinde olmadığı zamanlarda alındığını, bu nedenle manzaraların geri dönene kadar saklandığını söyledi.

CANLI YAYIN İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Mars ve Dünya’nın güneş etrafındaki yörüngelerinde nerede olduklarına bağlı olarak, Uzayda dolaşan mesajlar 3 ile 22 dakika arasında sürebilir.

ESA, canlı yayını başlatmak ve görüntüleri oluşturmak için gereken ışığın doğrudan Mars’tan Dünya’ya geldiğine inanıyor. yaklaşık 17 dakika sürecekve sonra yerdeki kabloları ve sunucuları geçmenin bir dakika daha alacağını iddia ediyor.

Ajans yaptığı açıklamada, “Daha önce hiç böyle bir şey denemediğimize dikkat edin, bu nedenle yerdeki sinyallerin kesin seyahat süreleri biraz belirsiz.”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu